15 Aralık 2013 Pazar

Banklar neler söyler....


ne zaman boş bir bank görsem aklıma beklemek gelir.ah bir de  yalnızlık duygusu .
kim bilir kimlerin yalnızlığını paylaşmıştır ,
kim bilir hangi sabırsız yüreğin beklemek anında ona yoldaşlık etmiştir !
ve kim bilir hangi hangi terk edilmiş anıları taşıyor tahtalarında...
her bank'ın kendine ait anıları vardır.
eğer bir park bankı ise  en çok ihtiyarları ağırlamıştır.yılların yorgunluğuyla bükülmüş bedenleri çöker talihsiz bankın üzerine.talihsizdir çünkü yalnızdır ihtiyar ve belkide "evde iş yapacağım ,hadi parka git" diyerek evden yollanmıştır.tüm hüznüyle ve yalnızlığıyla tahta banka sığınır ihtiyar.
kimi bank ise daha şanslıdır.kuytu bir yere yerleşmişse en çok aşıklar gelir ona.kıskanç kavgalara,nazlanmalara,gecikmiş sevgiliye söylenen sızlanmalara rağmen şanslıdır.aşıkların aşka dair tüm sözleri,kokuları sızar tahtalarına...
kimi banklar ise daha bir talihsizdir.onlar hastane bahçelerinin sessiz neferleridir.bazen yalnız hastaları,bazen sonuç bekleyen sabırsız hastaları ama çoğunlukla hastasını bekleyen refakatçıları ağırlar tahtalarında.onların tüm sabırsızlığı,korkuları ve umutsuzluğu siner tahtalarına.erkenden yaşlanır hastane bankı.umutsuzluk onu çürütmeye başlamıştır.
ama en vahimi yalnız kalan banklardır.onlar kimselerin artık gitmediği kıyı-köşelerde kendi hallerine terkedilmişlerdir.nadiren bir sarhoş ya da bir gönül adamı ziyaret eder bankın hüzün kokan oturağını.sevinir bank.nihayet işe yarayacaktır ve bir yoldaş bulmuştur.ama bilmez ki o ziyaretçi bilinçsizdir.hangi mutsuzluğun ya da acının anılarını sildiğini bilmeyen bu ziyaretçi gidecektir bir daha gelmemek üzere....

                                                                       alanay

3 yorum:

  1. Hüzünlendim okuyunca...

    YanıtlaSil
  2. 'Yalnızlığım pusu kurmuş yollarına, beklemekte.' bu şarkı aklıma geldi.
    Hastane banklarında en çok yorgunluk ve beklemenin verdiği ağırlıkla uyunur.
    Aşık banklar, bizim zamanımız hatta bizden öncekilere ait..:) Şimdi herkes görsün diye facee bile konuluyor.
    Yalnız banklar= Dertli banklardır. Çaresiz insanları ağırlar, bazen yanlarına gerçekten iyi fikir veren teselli eden birileri gelir de. O yükün bir kısmından kurtulurlar. Ben de çok oturmuşumdur, bilirimm..
    Böyle canım, öpüyorum. Sevgilerimle,Dolunay. Kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  3. nefis bir düşünce ve yazı bu.

    böle bazı parklar olur ya, bank eskimiştir, yalnız gibidir, böle kuytu bir yerdedir park, üzerinde sonbahar yaprakları vardır. ben de o bankın çok yalnıoz olduğunu düşünürüm bak.
    :)

    YanıtlaSil