8 Eylül 2013 Pazar

Vahit emmi, evlilik nasıl bir şeydir?


Vahit emmi, evlilik nasıl bir şeydir?

+Evlilik dağdaki keçi yolu gibidir evlat.

-Anlamadım.

+Şimdi bir dağ düşün yalçın mı yalçın. Sivri kayaları var. İşte doğar doğmaz bizi "hadi bu dağı aş" diye eteklerine bırakıveriyorlar.

-Hayat yani?

+Aferin! İlk başlarda iş kolay. Ama yükselmeye başladıkça dağ sarpa sarıveriyor... Dimdik kayaların, uçurumların arasında kalıveriyorsun. Gücün azalıyor... Derken senin gibi bir yolcu daha çıkıyor. Yoldaşınla omuz omuza, can cana verip bir keçi yolu açıyorsun kendinize. Artık tek başına değilsin. Biliyorsun ki artık o yolu iki kişi yürüyeceksin... Dağ yine yalçın. Ama artık yürümek zevkli. Nefesim tükenecek diye korkmuyor insan. Çünkü yanında kendi nefesin gibi bir nefes daha var... Anladın mı?

-Her evlilik sizinki kadar mutlu mudur?

+Yoldaşına bağlı. Biz zeliha'mla yan yana yürürken, dikenleri değil çiçekleri derdik, canımız yanınca ağladık, bir yandan türkü söylemeyi bildik. Ben "pes" deyince o "hadi" dedi, o yorulunca ben sırtımda taşıdım.

-Peki geçim sıkıntısı insanı mutsuz etmez mi?

+Bilmiyorum. Biz mutluluğu ne parada ne handa bulduk evlat. Bak bugün deniz kenarında zeliha'mla beraber çekirdek çıtlatıp, çay içerken, mutluluk da bizimle masada oturuyordu sanki.

Yedi Numara

4 yorum:

  1. Allah,Herkesin kalbine göre bir yoldaş versin.

    YanıtlaSil
  2. Evet evlilik cok kolay degildir inisler cikislari elbette olacak her zaman mutlu olunmuyor arada kavgalarda oluyor hüzünlerde oluyor yeter ki pes etme bir de en son nokta kim olursa olsun aranizdaki sevgi yok olursa bunun geri dönüsümü olmuyor maalesef sevgiler canim♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın gügüm.hoşgörüyü anlayışı ve sevgiyi yitirmedikçe evlilik süper!

      Sil