13 Mart 2013 Çarşamba

"Neyle hatırlanmak istersiniz?"



On üç yaşındayken beni çok etkileyen bir öğretmenim vardı.Bir gün ders sırasında sınıfta dolaşıp çocukların her birine şu soruyu sordu:
"Neyle hatırlanmak istersiniz?"
Tabii hiçbirimiz cevap veremedik. Gülümseyerek şöyle dedi.
"Zaten cevap verebileceğinizi ummuyordum. Ama elli yaşınıza bastığınızda bu soruya hala cevap veremiyorsanız,o zaman hayatınızı boşa geçirmişiniz demektir."
Ben bu soruyu her zaman kendime soruyorum: "Neyle Hatırlanmak istiyorsun?" Bu sizi kendinizi yenilemeye zorlayan bir soru, çünkü kendinizi farklı bir insan-olabileceğiniz insan-gibi görmeye itiyor. Şansınız varsa size bu soruyu ahlaki otoriteye sahip biri yaşamınızın ilk yıllarında soracaktır, böylece sizde aynı soruyu kendinize yaşamınız boyu sorabilirsiniz. Bu soru üzerine düşünün: "Neyle hatırlanmak istersiniz?" 

2 yorum:

  1. Ah Alanayım bu benim çok sık aklıma gelir. İnsanlar neye bakınca beni hatırlar derim içimden... İyilik-kötülük manevi şeyler tabii, kişiye göre de değişir ama sadece okuduğum kitaplara bakarak beni hatırlasalar o bile yeter canım ya, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. sadece okuduğun kitaplarla değil duygu ve düşüncelerinin bıraktığı izlerde hatırlatacak seni eminim.benden de kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil